Sponsoring

Waar ambitie is, is IQ Select.

Wij willen de beste zijn. En die ambitie zoeken wij ook in anderen. Waar ambitie is, is IQ Select. We maken ons hard voor Nederlands (sport)talent dat net als jij het beste uit zichzelf wil halen. Wij houden van sport, net als jij. Daarom sponsoren wij een aantal sporttalenten die ons mooie land vertegenwoordigen.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

de vijfvoudig wereldkampioen darts

Raymond is de bekendste darter van Nederland en mag zich vijfvoudig wereldkampioen darts noemen. Vier keer was hij ’s werelds beste bij de BDO (British Darts Organisation) en één keer bij de PDC (Professional Darts Corporation). Hij heeft darten in Nederland op de kaart gezet door in 1998 voor de eerste keer wereldkampioen te worden. Daarna volgden er bij de BDO nog wereldtitels in 1999, 2003 en 2005. Eén van zijn mooiste wedstrijden volgt in 2007, waar Raymond bij zijn WK-debuut bij de PDC meteen de finale weet te bereiken. Hij verslaat hier in een zinderende wedstrijd met 7-6 zijn eeuwige rivaal Phil Taylor in de allerlaatste leg. Andere grote major-toernooien die hij weet te winnen, zijn de UK-open (2x), de World Cup of Darts en de Premier League. Ook was hij de eerste darter ooit die op een WK bij de PDC een 9-darter wist te gooien.

Raymond staat al 25 jaar aan de top in het mondiale darten, waarna hij na het teleurstellende WK van 2019 besluit om per direct te stoppen met darts. Echter kruipt het bloed soms waar het niet gaan kan en kondigt hij in september 2020 zijn comeback aan. Wij zijn verheugd dat hij is toegetreden tot het team van IQ Select – Bengi. Vanuit dit team is hij erin geslaagd om in februari 2021 zijn PDC Tourkaart te heroveren en dus formeel terug te keren als profdarter!

Jeffrey de Zwaan

de snel werpende Nederlander

Jeffrey won zijn PDC Tour Card in januari 2015 en maakte zijn Europese Tourdebuut een maand later bij het Duitse Dartskampioenschap. De snel werpende Nederlander verscheen in maart 2015 op de UK Open. Later dat jaar versloeg De Zwaan Steve Brown, Michael Smith, Ken MacNeil en Jelle Klaasen om zijn eerste PDC kwartfinale te bereiken bij Players Championship Four. Voordat hij zijn tv-debuut maakte op het Europees Kampioenschap waar hij met 6-3 verloor van Michael van Gerwen in de openingsronde. In het eerste jaar van de Zwaan op de PDC-tour kwalificeerde hij zich voor het Wereldkampioenschap 2016. Op de 2018 UK Open leverde Jeffrey zijn tot dan toe grootste prestatie op in de PDC Tour toen hij Van Gerwen 10-8 versloeg en de ongeslagen reeks van World Number One beëindigde.

Jeffrey behaalde zijn eerste Senior PDC-titel op Players Championship Ten in april 2018, hij versloeg Jonny Clayton met 6-5 in Wigan en volgde die prestatie op met een ongelooflijke run naar de halve finales van de World Matchplay 2018, waarbij hij weer Van Gerwen en onder anderen Adrian Lewis en Dave Chisnall versloeg.

Jeffrey de zwaan
valence bickel

Valence Bickel

De nog maar 24-jarige Valence heeft sinds 2017 het Kyokushin Karate voor vrouwen vanuit Nederland op de kaart weten te zetten. Zij is een topsportster in hart en nieren. Haar carrière is gebaseerd op veel passie, discipline en drive.

In november 2017 werd Valence voor de eerste keer Europees kampioen in Polen. Dit was het begin van een succesvolle carrière. Vele toernooien, zowel nationaal als internationaal, trainingsuren en letterlijk bloed, zweet en soms tranen volgden om de beste te worden en te blijven op wereldniveau. In november 2018 won ze haar eerste wereldtitel in Kazachstan. Tot nu toe is Valence achtereenvolgend vijfvoudig Europees kampioen en tweemaal wereldkampioen.

Ondanks de reeds fantastische prestaties zit er nog enorm veel potentie in Valence. Echt een parel voor de Kyokushin Karate sport. Haar grote doel is om wereldkampioen te worden in de bakermat van het Kyokushin karate, Japan.

Buiten haar topsport carrière werkt Valence als leefstijlcoach, om zo haar bijdrage te leveren aan een gezonde en sterke maatschappij binnen Nederland.

Prestatielijst:

 • Europees kampioen Swinoujscie 14 oktober 2017
 • Nederlands kampioen, Almere, 2017
 • Europees kampioen Kaliningrad 24 oktober 2018
 • Wereldkampioen Kazachstan, Astana 5 november 2018
 • Spaans kampioen 7 april 2019
 • Nederlands kampioen, Almere, 13 mei 2019
 • Europees kampioen Porto 26 oktober 2019
 • 2e plaats Europa cup Antwerpen 18 januari 2020
 • Wereldkampioen Krakau 20 November 2021
 • Europees kampioen Swinoujscie 25 september 2021
 • 2x 1e plaats Oyama Cup Barcelona 19 februari 2022
 • 2e plaats WC Valencia 4 en 5 juni 2022
 • Europees kampioen Lissabon 5 november 2022
 • 1e plaats Europa Cup London 1 oktober 2022
 • 1e plaats Cetradex Itachi Cup Middelharnis 12 november 2022